Tiesitkö että partiotoiminta alkoi Porissa jo vuonna 1910 ja ensimmäinen partiolippukunta, Björneborgs Riddargossar, perustettiin kaupunkiin jo vuonna 1911!
Rauhoittumisleikit

seuraavat leikit on kopioitu luvan kanssa Jaakko Vainion vuonna 2008 ilmestyneestä leikkivihosta
Kaarnalaivat

Jokainen veistää kaarnalaivan ja siihen syvennyksen tuikulle. Asetutaan piiriin ja jokainen saa tuikun. Yksi sytyttää kynttilänsä ja antaa tulen seuraavalle jne. Kun kaikkien tuikut palavat, ne asetetaan kaarnalaivoihin ja lasketaan vesille. HUOM: leikki ei toimi tuulisella säällä eikä kuivassa kaislikossa.

 

Kuppileikki

Istutaan piirissä ja jokainen tekee kämmenistään kupin. Ensin mietitään päivän ikävin asia, kuvitellaan se kuppiin ja viskataan olan yli. Muodostetaan uusi kuppi, kuvitellaan siihen päivän kivoin asia ja painetaan sydämeen. Lopuksi kysytään, haluaako joku kertoa, mitä jälkimmäiseen kuppiin pisti.

 

Liukeneva ikävä

Istutaan piiriin. Piirin keskelle asetetaan lasipurkki, jossa on vettä. Jokaiselle annetaan pa- perin pala ja kynä. Paperille kirjoitetaan jokin ikävä asia. Kun kaikki ovat kirjoittaneet, laittaa jokainen vuorollaan paperin purkkiin. Seuraavalla kerralla ikävät asiat ovat liuenneet harmaaksi massaksi (varsinkin, jos purkki hölskyttää).

 

Loistava tähti

Tämän harjoituksen avulla kohennetaan itseluottamusta. Jokainen leikkaa värillisestä paperista ison tähden, jonka keskelle piirtää kuvansa (tai kirjoittaa nimensä). Sitten hän kirjoittaa tähden jokaiseen sakaraan myönteisiä asioita itsestään. Isolle paperille tai taululle kirjoitetaan otsikoksi Olen tähti! Loistan, koska.... Leikkijöiden tähdistä tehdään linnunrata. Jos leikkijät ovat jo ennestään tuttuja toisilleen, voi harjoituksen tehdä myös niin, että leikkijät kirjoittavat toisistaan myönteisiä asioita toistensa tähtiin.

vat luvan avata silmänsä.

 

Sydänleikki

Tämä on itsetuntoa vahvistava leikki. Jokaiselle annetaan paksusta paperista tai pahvista tehty sydän ja hakaneula, jonka he kiinnittävät toisen selkään. Jokainen kirjoittaa kunkin sydämeen toisesta jotain myönteistä tai jonkin asian, jonka on oppinut tältä. Kun kaikki ovat kirjoittaneet, jokainen lukee itsekseen omaan sydämeen kirjoitetut asiat.

 

Toivekynttilät

Piirissä jokainen saa kakkukynttilän. Leikinjohtaja sytyttää omansa ja antaa kynttilästään tulen seuraavalle. Kaikki miettivät itselleen toiveen. Kun kaikilla on tuli ja mietintäaikaa on ollut kylliksi, puhalletaan kynttilät varovasti yhtä aikaa. Helppo toteuttaa sisaruspiirin alkuun.

 

Toivepiiri

Leikkijät seisovat piirissä, käsi kädessä. Jokainen toivoo vuorollaan jotain itselleen tärkeää asiaa hiljaa silmät kiinni. Kevyt kädenpuristus on merkki seuraavan vuorosta. Sopii hyvin sisaruspiiriin.

 


Nettivastaava: info
@porinpartiolaiset.fi

JoomlaTheme.net